rettssak

Roger Iversen varsler rettssak

(fra BT 24.04.14)

Roger Iversen i Nøstegaten Eiendom AS, vil gå rettens vei for å hindre BIT Teatergarasjens byggeplaner.

Tomten der BIT Teatergarasjen vil flytte inn, er eid av Roger Iversen i Nøstegaten Eiendom AS og FAV Eiendom ved Arne Veidung. Iversen har ingen planer om å gi fra seg eiendommen han kjøpte fra Bergen kommune for én krone, der scenekunstfeltets nye storstue skal stå.

- Vi har en kontrakt med Bergen kommune som la strenge føringer på hvordan vi skulle videreutvikle området. Dersom politikerne nå går imot dette, og åpner for BIT, er det et alvorlig kontraktsbrudd, mener Iversen.

Skal nye BIT Teatergarasjen reise seg ved Nøsteboden, må tomten eksproprieres.

- Da blir det rettssak, for vi mister da halvparten av arealet vårt. Kommunen kan ikke først gi oss en kontrakt, og så avvike fra den. Jeg tror ingen av politikerne i denne saken kan ha lest kontrakten, sier Iversen.

- Så dere har en god sak i retten?

- Selvfølgelig. Og de har en kjempedårlig sak. Om vi tar dette til retten, vil det også ta flere år. At BIT skal flytte inn ved utgangen av 2017, er derfor helt urealistisk, sier Iversen.

Nøstegaten Eiendom AS arbeider for å revitalisere området, blant annet ved å gjenreise det gamle Ekserserhuset i disse omgivelsene.

Iversen skjønner ikke hvorfor BIT Teatergarasjen heller ser mulighetene i Sentralbadet, sammen med Carte Blanche.

- Om de bygger en tredje etasje der, hadde de fått et kjempekulturhus under samme tak. Det er mer enn god nok plass for begge der, mener Iversen.